Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Knight Lobby | En İyi Knight Destek Forumu | Best Knight Support Forum | Knight Private Server Tanıtım Advertising | Development | Geliştirme | Server Files
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lordog / dive-into-llms, 《动手学大模型Dive into LLMs》系列编程实践教程

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder
Konular
38,753
Ko Yaşı
3 yıl 11 ay 12 gün
Trophy Puan
48
Ko Gb
393,479
Lordog'un 'Dive into LLMs' Reposu: Büyük Dil Modellerini Keşfetmek İçin Nihai Rehber

Yapay zeka ve doğal dil işleme alanlarındaki hızlı gelişimle birlikte, büyük dil modelleri (Large Language Models - LLMs) hem akademik çevrelerde hem de endüstriyel uygulamalarda büyük bir ilgi odağı haline geldi. Bu bağlamda, özellikle eğitim amaçlı kaynaklara olan talep giderek artıyor. İşte tam bu noktada, adresinde yer alan dive-into-llms reposu, öğrenciler, araştırmacılar ve yapay zeka meraklıları için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu repo, isminden de anlaşılacağı gibi, büyük dil modellerine ‘dalış’ yapmak isteyenler için kapsamlı, pratik odaklı ve adım adım ilerleyen bir eğitim serisi sunar.

Repo Hakkında Teknik Bilgiler
Repo, Python programlama diliyle geliştirilmiş olup, özellikle Jupyter Notebook formatında hazırlanmış interaktif dersler içerir. Bu sayede teorik bilgiler sadece okunmakla kalmaz, aynı zamanda doğrudan kod üzerinde denenerek pekiştirilir. Reponun başlıca hedef kitlesi, makine öğrenmesine temeli olan ancak LLM’lerin derinliklerine henüz girememiş geliştiricilerdir. Ancak ileri seviye kullanıcılar da burada kendi projelerini optimize etmek için faydalı ipuçları bulabilir.

Eğitim İçeriği ve Yapısı
‘Dive into LLMs’ serisi, temel kavramlardan başlayarak karmaşık mimarilere kadar uzanan bir yol haritası sunar. İlk bölümlerde tokenizasyon, embedding katmanları, attention mekanizmaları ve transformer mimarisi gibi temel yapı taşları açıklanır. Ardından, GPT, BERT ve T5 gibi popüler modellerin nasıl çalıştığı, nasıl eğitildiği ve nasıl ince ayar yapıldığı (fine-tuning) detaylı şekilde incelenir. Her bölüm, okuyucunun kendi ortamında çalıştırabileceği örnek kodlarla desteklenir. Bu yaklaşım, özellikle teorik bilginin pratiğe dökülmesini kolaylaştırır.

Neden Bu Repo Önemli?
Günümüzde birçok LLM eğitim materyali ya çok soyut ya da çok teknik olup yeni başlayanlar için erişilemez hale geliyor. Lordog’un reposu ise bu iki ayrı dünyanın kesişim noktasında yer alıyor: hem anlaşılır, yapılandırılmış bir anlatıma sahip hem de üretkenlik odaklı. Ayrıca, repo sürekli güncellenmekte ve topluluk katkılarına açıktır. Bu da onu dinamik ve güncel kılar.

Uyarı: Kendi Deneylerinizi Güvenli Ortamda Yapın!
LLM’ler genellikle büyük miktarda veri ve işlem gücü gerektirir. Bu nedenle, repo içindeki örnekleri çalıştırırken kendi donanım kapasitenizi değerlendirmeniz ve gerekirse bulut tabanlı çözümler (örneğin Google Colab veya Kaggle Notebooks) kullanmanız önerilir. Ayrıca, veri gizliliği ve etik kullanım konularında dikkatli olunmalıdır.

XenForo ile Video ve Görsel Ekleme
XenForo forum sisteminde bu tür içerikleri zenginleştirmek için video ve görsel eklemek oldukça kolaydır. Örneğin, repo içindeki bir Jupyter Notebook demosunu YouTube’a yükleyip XenForo’da [MEDIA] etiketiyle gömebilirsiniz. Alternatif olarak, önemli kod parçacıklarını veya akış diyagramlarını ekran görüntüsü olarak alıp

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kaydol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Üye ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri