Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Knight Lobby | En İyi Knight Destek Forumu | Best Knight Support Forum | Knight Private Server Tanıtım Advertising | Development | Geliştirme | Server Files
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

LOCAL KURDUGUM SERVERİ ARKADASLARIMA NASIL ARZ EDERIM NO-IP ISIDE BITTI BILEN BIR KISI YARDIM

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder
Konular
40,220
Ko Yaşı
3 yıl 11 ay 16 gün
Trophy Puan
63
Ko Gb
408,149
Ev pcme serveri local olarak kurdum arkadaslarimla nostanji yapicaz onlarinda ip adresi vererek girmesini nasil sağlariz bilen arkadas yardim edebilirmi
LOCAL KURDUĞUM SERVERİ ARKADAŞLARIMA NASIL ARZ EDERİM? NO-IP İŞİDE BİTTİ! BİLEN BİRİ YARDIM ETMEDİ Mİ?

Merhaba severler!
Bugün sizlere, Knight Online private server altyapısı üzerine çalışan ve kendi local sunucumda oyunu çalıştıran ama arkadaşlarımla paylaşmakta zorlanan bir geliştiriciden bahsedeceğim. Eğer siz de benim gibi kendi bilgisayarınızda KO sunucusu kurmuş ama internet üzerinden erişilebilir hale getirmede takıldıysanız, bu yazı tam size göre!

Sorun Nedir?
Local olarak kurduğum KO emulator her şeyiyle çalışıyor: zone server, login server, database (KO DB), item.bin, mob.bin, npc.bin tüm dosyalar sorunsuz. Ancak arkadaşlarım internetten bağlanamıyor. Çünkü benim IP adresim dinamik ve evimizde sürekli değişiyor. Daha önce No-IP gibi bir DDNS hizmeti kullandım, ama artık çalışmıyor veya güvenli değil. Şimdi ne yapmalıyım?

Çözüm Yolları
1. Port Yönlendirme (Port Forwarding)
İlk adım, router’ınızda gerekli portları açmaktır. KO için genellikle şu portlar kullanılır: 15001 (login), 15002 (zone). Router ayarlarınıza girip bu portları kendi yerel IP’nize (örneğin 192.168.1.100) yönlendirmelisiniz. Bu işlem markaya göre değişir; genellikle sitesinden yardım alabilirsiniz.

2. Yeni DDNS Alternatifi
No-IP yerine DuckDNS ( ) kullanabilirsiniz. Ücretsiz, hafif ve güvenilir. Sadece bir hesap oluşturup domain alıp, bilgisayarınıza küçük bir script kurmanız yeterli. Bu sayede sürekli değişen IP’nizi sabit bir domain ile takip edebilirsiniz.

3. Hamachi veya ZeroTier ile Sanal LAN
Eğer port açmak istemiyorsanız, LogMeIn Hamachi veya ZeroTier gibi sanal ağ araçları kullanarak arkadaşlarınızı aynı sanal ağa dahil edebilirsiniz. Bu yöntemle onlar sizin local sunucunuza sanki aynı ev ağındaymış gibi bağlanırlar. Özellikle küçük gruplar için idealdir.

4. Statik IP veya Bulut Sunucu Değerlendirmesi
Uzun vadede, özellikle KO private server tanıtım yapmayı düşünüyorsanız, ev sunucusu yerine bulut tabanlı VDS (örneğin Hetzner, DigitalOcean) kullanmak daha kararlı olacaktır. Evde çalıştırmak eğlenceli olsa da, güç kesintisi, internet kopması gibi sorunlar oyun deneyimini bozar.

Nasıl Test Edilir?
Arkadaşınızın bağlanabilmesi için önce güvenlik duvarınızı kontrol edin. Windows Defender veya üçüncü parti antivirüs yazılımları gelen bağlantıları engelleyebilir. Ayrıca KnightOnLine.exe’ye özel bir güvenlik duvarı istisnası eklemeyi unutmayın.

Sonuç
Local sunucu paylaşımı teknik bir süreç olsa da, doğru adımlarla oldukça başarılı olur. KO development dünyasında bu tür çözümler sıkça karşılaşılan bir durumdur. Eğer USKO, ROFD, Ebonyshard gibi projeler üzerinde çalışıyorsanız, bu adımlar size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Destek Almak İçin
Knight Lobby adresimizde KO source code, emulator dökümantasyonu, bot development rehberleri ve topluluk desteği bulabilirsiniz. Ayrıca forum kısmında ‘Server Kurulum Sorunları’ başlığı altında benzer durumları paylaşıyoruz.

Unutmayın: Güvenlik her zaman önceliklidir. Açık portlar ve zayıf şifreler sizi hedef haline getirebilir.

HOW DO I SHARE MY LOCALLY HOSTED SERVER WITH MY FRIENDS? NO-IP IS NO LONGER WORKING! CAN SOMEONE WHO KNOWS HELP?

Hello fellow players!
Today, I’ll talk about a developer working on Knight Online private server infrastructure who runs the game on their local machine but struggles to share it with friends. If you’ve also set up your own KO server locally but are stuck on making it accessible over the internet, this article is for you!

What’s the Problem?
My locally hosted KO emulator works perfectly: zone server, login server, database (KO DB), item.bin, mob.bin, npc.bin—all files are functioning correctly. However, my friends cannot connect from the internet. This is because my IP address is dynamic and changes frequently at home. I previously used a DDNS service like No-IP, but it’s no longer reliable or secure. So, what should I do now?

Solution Paths
1. Port Forwarding
The first step is to open the necessary ports on your router. For KO, the commonly used ports are 15001 (login) and 15002 (zone). You must log into your router settings and forward these ports to your local IP (e.g., 192.168.1.100). The process varies by brand; you can get help from .

2. Alternative DDNS Services
Instead of No-IP, consider using DuckDNS ( ). It’s free, lightweight, and reliable. Simply create an account, claim a domain, and install a small script on your PC. This way, your ever-changing IP is tracked via a static domain name.

3. Virtual LAN via Hamachi or ZeroTier
If you don’t want to open ports, tools like LogMeIn Hamachi or ZeroTier can create a virtual network. Your friends join the same virtual LAN and connect to your local server as if they were on the same home network. This is ideal for small groups.

4. Static IP or Cloud Server Consideration
In the long term, especially if you plan KO private server advertising, a cloud-based VDS (e.g., Hetzner, DigitalOcean) is more stable than a home server. While running a server at home is fun, power outages or internet drops can ruin the gaming experience.

How to Test?
Before your friend connects, check your firewall. Windows Defender or third-party antivirus software may block incoming connections. Don’t forget to add an exception for KnightOnLine.exe in your firewall settings.

Conclusion
Sharing a local server is technically challenging but entirely achievable with the right steps. This is a common issue in the KO development community. If you’re working on projects like USKO, ROFD, or Ebonyshard, these solutions will greatly simplify your workflow.

Get Support
Visit Knight Lobby for KO source code, emulator documentation, bot development guides, and community support. We also have a dedicated forum thread titled 'Server Setup Issues' where similar problems are discussed.

Remember: Security always comes first. Open ports and weak passwords can make you a target.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kaydol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Üye ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri