Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Knight Lobby | En İyi Knight Destek Forumu | Best Knight Support Forum | Knight Private Server Tanıtım Advertising | Development | Geliştirme | Server Files
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

jwasham / coding-interview-university,

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 5

Admin

Knight Lobby
Yönetici
Founder
Konular
42,300
Ko Yaşı
3 yıl 11 ay 29 gün
Trophy Puan
63
Ko Gb
445,549
GitHub'da Kodlama Mülakatı İçin Nihai Rehber: jwasham / coding-interview-university

Yazılım mühendisliği alanında kariyer hedefleyen herkes, büyük teknoloji şirketlerine (Google, Amazon, Microsoft, Meta gibi) girmek için zorlu kodlama mülakatlarına hazırlanmak zorundadır. Bu süreç, yalnızca temel programlama bilgisiyle yetinmeyen, algoritma, veri yapıları, sistem tasarımı ve problem çözme becerilerini derinlemesine gerektiren bir yolculuktur. Neyse ki, internet üzerinde bu konuda eşsiz bir kaynak var: . Bu repo, yıllar içinde binlerce geliştirici tarafından takip edilen ve Google mühendisi olma hayali gerçekleştiren Sam Wagstaff Jr.'ın (jwasham) kişisel çalışma planıdır. Artık küresel ölçekte yüz binlerce kişiye ilham veren bu proje, kodlama mülakatlarına sistematik ve disiplinli bir şekilde hazırlanmak isteyen herkes için bir harita niteliğindedir.

Bu Repo Neden Bu Kadar Önemli?
Birçok kişi, 'Kodlama mülakatlarına nasıl hazırlanırım?' sorusuyla başlar. Cevap, genellikle 'LeetCode çöz, Cracking the Coding Interview oku' şeklinde verilir. Ancak bu yaklaşım eksiktir. Çünkü mülakatlar sadece soru çözmekle kalmaz; bilişim temellerini, performans analizini (Big O), işletim sistemlerini, ağ protokollerini ve büyük ölçekli sistemleri anlama gerektirir. İşte tam bu noktada devreye girer. Repo, 8-12 ay süren yoğun bir çalışma planı sunar ve her konuyu adım adım, öncelik sırasına göre düzenler. Başlangıç seviyesindeki bir bilgisayar bilim öğrencisinden tutun da, deneyimli bir yazılımcıya kadar herkes için uyarlanabilir bir yapıya sahiptir.

İçerik Yapısı ve Kapsamı
Repo, temel olarak üç ana bölümden oluşur:
1. Veri Yapıları ve Algoritmalar: Diziler, bağlı listeler, ağaçlar, grafikler, hash tabloları, sıralama ve arama algoritmaları gibi klasik konular derinlemesine incelenir. Her konu için örnek sorular, animasyonlar ve pratik uygulamalar önerilir.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kaydol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Üye ol
Giriş Yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş Yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri