Merhaba değerli Ko-Fox Ailesi, heryerde linklerin kırık olduğunu farkettim bende kendi derlediğim bir düzeni sizlerle paylaşayım dedim zaten kendi Map dosyalarımda mevcuttu.Tüm Npc ve başlangıçlar orjinal düzendedir ve ayrıntılıdır.
Açıkcası ben kendi serverim de 2 farklı moradon kullanıyorum Biri Lost City, Diğeri Fallen Heroes eventi için
Düzenleme NOT : Tekrar düzenlemek zorunda kaldım çünkü bana ait SMD'ler değil paylastıklarım. Kendi SMD'lerimi de ekleyeceğim.
Eğer ki Bu SMD'ler çalışmazsa bana ait olanları indirin arkadaşlar. Ama 1 . Kodda ki karus_1212.smd ve elmorad_1212.smd yerine breth.smd ve piana.smd olarak değiştirin
Önce Smdleri ekleyelim;
Konu link görüntülemek için konuya cevap yazmalısınız.
Açıkcası ben kendi serverim de 2 farklı moradon kullanıyorum Biri Lost City, Diğeri Fallen Heroes eventi için
Düzenleme NOT : Tekrar düzenlemek zorunda kaldım çünkü bana ait SMD'ler değil paylastıklarım. Kendi SMD'lerimi de ekleyeceğim.
Eğer ki Bu SMD'ler çalışmazsa bana ait olanları indirin arkadaşlar. Ama 1 . Kodda ki karus_1212.smd ve elmorad_1212.smd yerine breth.smd ve piana.smd olarak değiştirin
Önce Smdleri ekleyelim;
Ardından Breth Npcleri ;
Şimdiyse Piana Npclerini ekleyelim;
Şimdide gerekli SMD'leri ekleyelim.
Bu da Bana ait olan SMD'ler ;
Piana&Breth 1299'a Ekleme Yapmak (Smd+QA)
KnightLobby olarak, Knight Online özel sunucularında geliştirme yapmaya devam ediyoruz. Bu yazıda, Piana&Breth 1299 sürümüne Smd (Special Monster Drop) ve QA (Quest Area) ekleme süreçlerinden bahsedeceğiz. Bu eklemler sayesinde sunucularınızda daha fazla içerik sunabilir, oyuncuların ilgisini çekebilir ve sunucu dengelerini optimize edebilirsiniz.
SMD (Special Monster Drop) Nedir?
SMD, belirli canavarların özel ödüller düşürmesini sağlayan sistemdir. Bu sistem sayesinde oyuncular, belirli canavarları avlayarak nadir eşyalar kazanabilir. Bu özellik, hem PvP hem de PvE sunucularında kullanılır. Sunucuda yüksek seviye loot isteyen oyuncular için SMD eklentisi oldukça değerlidir.
QA (Quest Area) Nedir?
QA, oyunculara özel görevler sunan alanlardır. Belirli bölgelerde görevler tamamlanarak ödüller kazanılır. Bu sistem sayesinde sunucuda görev tabanlı içerik artırılır ve oyuncuların daha aktif kalması sağlanır.
Piana&Breth 1299'a SMD ve QA Ekleme Adımları
1. Gerekli Dosyaları Hazırlama:
Öncelikle Piana&Breth 1299 sürümüne uyumlu SMD ve QA dosyalarına ihtiyacınız olacaktır. Bu dosyalar genellikle .bin uzantılıdır ve item.bin, mob.bin, quest.bin gibi dosyalarda değişiklik yapmanız gerekir.
2. Emulator Dosyasını Güncelleştirme:
Emulator üzerinde değişiklik yapmadan önce yedek almayı unutmayın. SMD ve QA sistemleri için gerekli olan kodlar, emulator kaynak kodunda tanımlanmalıdır. Eğer C++ bilgisi yoksa bu işlem biraz zor olabilir. Ancak, bazı source dosyaları bu işlemleri otomatikleştirmiştir.
3. Database Ayarlarını Yapma:
SMD ve QA sistemleri için database tarafında gerekli tablolar oluşturulmalıdır. Örneğin, monster_drop ve quest_area gibi tabloların doğru şekilde tanımlanması gerekir. Database düzenlemesi sırasında dikkatli olmalısınız.
4. Zone Server Ayarları:
Zone server dosyalarında da değişiklik yapılması gerekebilir. Özellikle QA sistemlerinde görevlerin doğru çalışması için bölge ayarları önemlidir.
KnightLobby olarak, bu işlemleri yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri dosya uyumudur. Tüm sistemler birbiriyle uyumlu olmalıdır. Aksi takdirde sunucuda çökme veya hata oluşabilir.
Sonuç:
Piana&Breth 1299 sürümüne SMD ve QA eklemek, sunucu sahipleri için oldukça değerli bir işlemdir. Hem oyuncu memnuniyeti artar hem de sunucu içerik açısından zenginleşir. Geliştirme yaparken dikkatli olunmalı ve test aşaması eksiksiz yapılmalıdır.
KnightLobby olarak, Knight Online özel sunucularında tüm bu gelişmeleri takip ediyor ve sizlere en iyi bilgiyi sunmaya devam ediyoruz. Daha fazla içerik için KnightLobby sitesini ziyaret edin.
Adding to Piana&Breth 1299 (Smd+QA)
KnightLobby, as we continue developing on Knight Online private servers. In this article, we will discuss how to add Smd (Special Monster Drop) and QA (Quest Area) features to the Piana&Breth 1299 version. These additions allow you to provide more content on your servers, attract players, and optimize game balance.
What is SMD (Special Monster Drop)?
SMD allows certain monsters to drop special rewards. Players can earn rare items by hunting specific monsters. This feature is used in both PvP and PvE servers. For players seeking high-level loot on their servers, the SMD addition is highly valuable.
What is QA (Quest Area)?
QA refers to areas where players receive special quests. By completing tasks in these zones, players earn rewards. This system increases quest-based content on the server, encouraging players to remain active.
Steps to Add SMD and QA to Piana&Breth 1299
1. Prepare Required Files:
Firstly, you need SMD and QA compatible files for the Piana&Breth 1299 version. These are typically .bin files, and you may need to modify item.bin, mob.bin, quest.bin and other similar files.
2. Update the Emulator File:
Before making changes to the emulator, always take a backup. The required codes for SMD and QA systems must be defined in the emulator source code. If you do not know C++, this step can be challenging. However, some source files automate these processes.
3. Set Up Database Configurations:
Tables such as monster_drop and quest_area must be created in the database for SMD and QA systems to function. Be careful during database modifications.
4. Configure Zone Server Settings:
Modifications may also be needed in zone server files. Especially in QA systems, correct region settings are crucial for quests to work properly.
KnightLobby emphasizes that the most important thing to consider during this process is file compatibility. All systems must be compatible with each other; otherwise, errors or crashes may occur on the server.
Conclusion:
Adding SMD and QA to the Piana&Breth 1299 version is highly beneficial for server owners. It increases player satisfaction and enriches the server's content. Be cautious during development and ensure thorough testing is done.
At KnightLobby, we continue tracking all developments in Knight Online private servers and strive to provide you with the best information. Visit KnightLobby for more content.