Alıntı paylaşım(ben kimim ki böyle program yazayım...)
Clientlerin ITEM klasöründeki her dosyayı değiştirebilirsiniz, bakabilirsiniz vesaire...
Daha önce verilmiştir ama ben linklerin kırık olduğunu düşünerek bi check-up ettim.
Konu link görüntülemek için konuya cevap yazmalısınız.
DXT Editor (N3TexViewer) Kullanarak Knight Online Item Görünümlerini Değiştirme
Knight Online özel sunucularında (pserver) item görünümleri düzenlemek, sunucu kalitesini artırmak ve kullanıcı deneyimini geliştirmek açısından son derece önemlidir.
Bu makalede, DXT Editor (diğer adıyla N3TexViewer) kullanarak Knight Online'da bulunan item dosyalarının nasıl değiştirileceği adım adım anlatılacaktır.
Neden Item Görüntüleri Değiştirilmeli?
Knight Online özel sunucularında (örneğin USKO, ROFD, iKO, tKO gibi) oyun içi item'lerin görsel olarak daha dikkat çekici hale getirilmesi, oyuncuların ilgisini çekebilir.
Orijinal texture'lar yerine daha yüksek çözünürlüklü veya yeniden tasarlanmış modeller kullanmak, sunucunuzun diğerlerinden ayrışmasını sağlar.
DXT Editor (N3TexViewer) Nedir?
DXT Editor, Knight Online client'ı ile gelen texture dosyalarını (.dds formatında) görüntülemeye ve düzenlemeye yarayan bir araçtır.
Bu araç, .dds dosyalarını açarak içlerindeki texture'ları dışa aktarmanıza ve tekrar içe aktarmanıza olanak tanır.
Knight Online geliştiricileri (dev, kodev) tarafından sıklıkla kullanılır.
Önemli Uyarı:
Bu işlem sırasında client dosyalarında değişiklik yapacağınız için, önce bir yedek almanız şiddetle önerilir.
Yanlış bir işlem, oyunun açılmamasına veya hatalı çalışmasına neden olabilir.
Adım Adım DXT Editor ile Item Görünümü Değiştirme
Adım 1: Gerekli Araçları İndirin
- DXT Editor veya N3TexViewer programını bilgisayarınıza indirin.
- GIMP, Photoshop gibi bir resim düzenleme programı da kullanacaksınız.
Adım 2: Texture Dosyasını Bulun
Knight Online client klasöründe Texture klasörü altında item ile ilgili texture dosyaları bulunur.
Örneğin, bir silahın görünümü Weapon klasöründe yer alabilir.
Dosya uzantısı genellikle .dds formatındadır.
Adım 3: Dosyayı DXT Editor ile Açın
- .dds dosyasını DXT Editor'a sürükleyip bırakarak açın.
- Texture'ı dışa aktarın (Export Image), ardından GIMP veya Photoshop ile düzenleyin.
Adım 4: Yeni Görüntüyü Hazırlayın
Düzenlediğiniz resmi tekrar .dds formatında kaydedin.
DDS formatı için uygun bir eklenti veya exporter kullanmalısınız.
Boyutlar orijinal ile aynı olmalıdır.
Adım 5: Dosyayı Tekrar İçeri Aktarın
- Yeni .dds dosyasını DXT Editor aracılığıyla içe aktararak eski texture'ı değiştirin.
Knight Online Client Edit Hakkında
Knight Online client edit işlemleri, sunucuların özelleştirilmesi açısından büyük rol oynar.
Item görünümleri, karakter modelleri, efektler gibi birçok alanda değişiklik yapılabilir.
Bu tür editler sunucunuzun kalitesini artırır ve oyuncuların ilgisini çeker.
Sunucu Geliştirme ve Item.bin Dosyası
Item.bin dosyası, Knight Online'da tüm item'ların tanımlandığı sistem dosyasıdır.
Bu dosya ile item isimleri, ID'leri, efektleri gibi bilgiler ayarlanır.
Görünüm tarafında yapılan değişikliklerle item.bin dosyasındaki veriler uyumlu hale getirilmelidir.
Sonuç
Knight Online özel sunucularında item görünümlerini değiştirmek, hem estetik hem de rekabet avantajı sağlar.
DXT Editor (N3TexViewer) gibi araçlar sayesinde bu işlemler daha kolay ve kontrollü bir şekilde yapılabilir.
Ancak bu tür işlemlerde dikkatli olunmalı ve mutlaka yedek alınmalıdır.
Daha fazla Knight Online geliştirme rehberi için KnightLobby'i takip edin.
Changing Item Appearances with DXT Editor (N3TexViewer) in Knight Online
Editing item appearances in Knight Online private servers (pservers) is crucial for enhancing server quality and improving user experience.
In this article, we will explain step-by-step how to modify item files in Knight Online using DXT Editor (also known as N3TexViewer).
Why Should Item Images Be Changed?
Making in-game items more visually appealing in Knight Online private servers (such as USKO, ROFD, iKO, tKO) can attract players.
Using higher resolution or newly designed models instead of original textures can help your server stand out from others.
What is DXT Editor (N3TexViewer)?
DXT Editor is a tool used to view and edit texture files (.dds format) that come with the Knight Online client.
It allows you to export textures from .dds files and reimport them.
It is frequently used by Knight Online developers (dev, kodev).
Important Warning:
Since you'll be modifying client files during this process, it's highly recommended to make a backup first.
Incorrect operations may cause the game to not launch or malfunction.
Step-by-Step Guide to Changing Item Appearance with DXT Editor
Step 1: Download Required Tools
- Download DXT Editor or N3TexViewer onto your computer.
- You will also need an image editing program such as GIMP or Photoshop.
Step 2: Locate the Texture File
In the Knight Online client folder, under the Texture folder, you'll find item-related texture files.
For example, a weapon's appearance might be located in the Weapon folder.
The file extension is usually in .dds format.
Step 3: Open the File with DXT Editor
- Open the .dds file by dragging and dropping it into DXT Editor.
- Export the texture (Export Image), then edit it with GIMP or Photoshop.
Step 4: Prepare the New Image
Save the edited image again in .dds format.
You must use a plugin or exporter suitable for DDS format.
Dimensions should match the original.
Step 5: Re-import the File
- Import the new .dds file via DXT Editor to replace the old texture.
About Knight Online Client Editing
Knight Online client editing plays a major role in customizing servers.
Modifications can be made in many areas such as item appearances, character models, and effects.
Such edits enhance your server's quality and attract players.
Server Development and the Item.bin File
The item.bin file is the system file where all items in Knight Online are defined.
This file sets item names, IDs, effects, etc.
Visual changes must be synchronized with data in the item.bin file.
Conclusion
Changing item appearances in Knight Online private servers provides both aesthetic and competitive advantages.
Tools like DXT Editor (N3TexViewer) allow these operations to be done more easily and controllably.
However, caution must be exercised during such operations, and backups should always be taken.
Follow KnightLobby for more Knight Online development guides.
Clientlerin ITEM klasöründeki her dosyayı değiştirebilirsiniz, bakabilirsiniz vesaire...
Daha önce verilmiştir ama ben linklerin kırık olduğunu düşünerek bi check-up ettim.
Konu link görüntülemek için konuya cevap yazmalısınız.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için üye olmalısınız!
Giriş yap veya üye ol.
DXT Editor (N3TexViewer) Kullanarak Knight Online Item Görünümlerini Değiştirme
Knight Online özel sunucularında (pserver) item görünümleri düzenlemek, sunucu kalitesini artırmak ve kullanıcı deneyimini geliştirmek açısından son derece önemlidir.
Bu makalede, DXT Editor (diğer adıyla N3TexViewer) kullanarak Knight Online'da bulunan item dosyalarının nasıl değiştirileceği adım adım anlatılacaktır.
Neden Item Görüntüleri Değiştirilmeli?
Knight Online özel sunucularında (örneğin USKO, ROFD, iKO, tKO gibi) oyun içi item'lerin görsel olarak daha dikkat çekici hale getirilmesi, oyuncuların ilgisini çekebilir.
Orijinal texture'lar yerine daha yüksek çözünürlüklü veya yeniden tasarlanmış modeller kullanmak, sunucunuzun diğerlerinden ayrışmasını sağlar.
DXT Editor (N3TexViewer) Nedir?
DXT Editor, Knight Online client'ı ile gelen texture dosyalarını (.dds formatında) görüntülemeye ve düzenlemeye yarayan bir araçtır.
Bu araç, .dds dosyalarını açarak içlerindeki texture'ları dışa aktarmanıza ve tekrar içe aktarmanıza olanak tanır.
Knight Online geliştiricileri (dev, kodev) tarafından sıklıkla kullanılır.
Önemli Uyarı:
Bu işlem sırasında client dosyalarında değişiklik yapacağınız için, önce bir yedek almanız şiddetle önerilir.
Yanlış bir işlem, oyunun açılmamasına veya hatalı çalışmasına neden olabilir.
Adım Adım DXT Editor ile Item Görünümü Değiştirme
Adım 1: Gerekli Araçları İndirin
- DXT Editor veya N3TexViewer programını bilgisayarınıza indirin.
- GIMP, Photoshop gibi bir resim düzenleme programı da kullanacaksınız.
Adım 2: Texture Dosyasını Bulun
Knight Online client klasöründe Texture klasörü altında item ile ilgili texture dosyaları bulunur.
Örneğin, bir silahın görünümü Weapon klasöründe yer alabilir.
Dosya uzantısı genellikle .dds formatındadır.
Adım 3: Dosyayı DXT Editor ile Açın
- .dds dosyasını DXT Editor'a sürükleyip bırakarak açın.
- Texture'ı dışa aktarın (Export Image), ardından GIMP veya Photoshop ile düzenleyin.
Adım 4: Yeni Görüntüyü Hazırlayın
Düzenlediğiniz resmi tekrar .dds formatında kaydedin.
DDS formatı için uygun bir eklenti veya exporter kullanmalısınız.
Boyutlar orijinal ile aynı olmalıdır.
Adım 5: Dosyayı Tekrar İçeri Aktarın
- Yeni .dds dosyasını DXT Editor aracılığıyla içe aktararak eski texture'ı değiştirin.
Knight Online Client Edit Hakkında
Knight Online client edit işlemleri, sunucuların özelleştirilmesi açısından büyük rol oynar.
Item görünümleri, karakter modelleri, efektler gibi birçok alanda değişiklik yapılabilir.
Bu tür editler sunucunuzun kalitesini artırır ve oyuncuların ilgisini çeker.
Sunucu Geliştirme ve Item.bin Dosyası
Item.bin dosyası, Knight Online'da tüm item'ların tanımlandığı sistem dosyasıdır.
Bu dosya ile item isimleri, ID'leri, efektleri gibi bilgiler ayarlanır.
Görünüm tarafında yapılan değişikliklerle item.bin dosyasındaki veriler uyumlu hale getirilmelidir.
Sonuç
Knight Online özel sunucularında item görünümlerini değiştirmek, hem estetik hem de rekabet avantajı sağlar.
DXT Editor (N3TexViewer) gibi araçlar sayesinde bu işlemler daha kolay ve kontrollü bir şekilde yapılabilir.
Ancak bu tür işlemlerde dikkatli olunmalı ve mutlaka yedek alınmalıdır.
Daha fazla Knight Online geliştirme rehberi için KnightLobby'i takip edin.
Changing Item Appearances with DXT Editor (N3TexViewer) in Knight Online
Editing item appearances in Knight Online private servers (pservers) is crucial for enhancing server quality and improving user experience.
In this article, we will explain step-by-step how to modify item files in Knight Online using DXT Editor (also known as N3TexViewer).
Why Should Item Images Be Changed?
Making in-game items more visually appealing in Knight Online private servers (such as USKO, ROFD, iKO, tKO) can attract players.
Using higher resolution or newly designed models instead of original textures can help your server stand out from others.
What is DXT Editor (N3TexViewer)?
DXT Editor is a tool used to view and edit texture files (.dds format) that come with the Knight Online client.
It allows you to export textures from .dds files and reimport them.
It is frequently used by Knight Online developers (dev, kodev).
Important Warning:
Since you'll be modifying client files during this process, it's highly recommended to make a backup first.
Incorrect operations may cause the game to not launch or malfunction.
Step-by-Step Guide to Changing Item Appearance with DXT Editor
Step 1: Download Required Tools
- Download DXT Editor or N3TexViewer onto your computer.
- You will also need an image editing program such as GIMP or Photoshop.
Step 2: Locate the Texture File
In the Knight Online client folder, under the Texture folder, you'll find item-related texture files.
For example, a weapon's appearance might be located in the Weapon folder.
The file extension is usually in .dds format.
Step 3: Open the File with DXT Editor
- Open the .dds file by dragging and dropping it into DXT Editor.
- Export the texture (Export Image), then edit it with GIMP or Photoshop.
Step 4: Prepare the New Image
Save the edited image again in .dds format.
You must use a plugin or exporter suitable for DDS format.
Dimensions should match the original.
Step 5: Re-import the File
- Import the new .dds file via DXT Editor to replace the old texture.
About Knight Online Client Editing
Knight Online client editing plays a major role in customizing servers.
Modifications can be made in many areas such as item appearances, character models, and effects.
Such edits enhance your server's quality and attract players.
Server Development and the Item.bin File
The item.bin file is the system file where all items in Knight Online are defined.
This file sets item names, IDs, effects, etc.
Visual changes must be synchronized with data in the item.bin file.
Conclusion
Changing item appearances in Knight Online private servers provides both aesthetic and competitive advantages.
Tools like DXT Editor (N3TexViewer) allow these operations to be done more easily and controllably.
However, caution must be exercised during such operations, and backups should always be taken.
Follow KnightLobby for more Knight Online development guides.